Preventiva u prenosu stenica

Zaštita od unosa stenica.Preventiva.Saveti i situacije iz radne prakse.Grad Beorgad.Grad Novi Sad.Srbija.
Detaljan opis našeg autorskog članka po sekcijama
  Add a header to begin generating the table of contents

  Preventiva u smislu brige o torbama

  Preventiva i zaštita od unosa i pojave stenica u svom domu uključuje brigu o torbama,brigu o stvarima koje unosite u stanu i brigu o gostima koji Vam ulaze u stanu.

  Nedovoljno edukovane službe reći će Vam da stenice dobijate na odeći i slićne izmišljotine.Stenice NE DOBIJATE ODEĆOM druženjem,socijalnim kontaktima,proslavama,sastancima i slično.

  Stenica se u 80% slučajeva prenosi torbama tako da je potrebno izuzetno razmišljati gde su Vam torbe bile pre nego ste ih uneli u svom domu.

  Ako već imate stenica u stanu preduzeti korake da ne biste nesvesno širili stenice Vašim prijateljima,rođacima torbama tako što ćete češće održavati higijenu torbi sa kojima putujete.

  Preventiva u smislu zaštite od komšija i angažovanjem lažnih ddd službi i kvazi"majstora"

  Prenos stenica iz stanova u susedne stanove je redak ali ne i nemoguć.Glavni krivac prenosa stenica iz susednih stanova je angažovanje lažnih i neiskusnih "službi" koji koriste KOMPRESOR u radu umesto standardnih prskalica.Korišćenje kompresora u životnom objektu koje je zabranjeno u većini država EU se u Srbiji sprovodi od strane lica i subjekata bez ikakve krivične i materijalne odgovornosti.Primenom kompresora izlazi izuzetno otrovna para tačnije nano čestice insekticida i teraju stenice iz jednog stana u drugom putem obično to bude elektroinstalacija i kanala u zidovima između stanova od inficiranog do neinficiranog stana.

  Svako ko Vam kaže da radi KOMPRESOROM samu tražite licence za rad da vidite koji ćete odgovor dobiti.Zašto spominjemo više puta KOMPRESOR?Zato što se radi o uređajaju koji je namenjen isključivo za spoljašne ne životne uslove poput useva,podruma,tavana ali ne i životnog prostora.Uz to toksična para puna pesticida od strane ne edukovanog radnog osoblja i vlasnika"firmi" koji nisu nikakvi ddd tehnolozi a koju izbacuje kompresor se nedeljama zadržava na zidu ne edukovanih Klijenata koji udišući sve to u toku spavanja naročito u toku zimskih meseci kada je soba zatvorena kompaktna,i koji u sve veruju kao malo dete.Prevarantska ddd firma koja Vam uradi"tretman" kompresorom jer je to posao od par minuta a naplaćuje se kao da je neko radio ceo radni dan,u 100% slučajeva ne daje nikakve garancije na svoj "rad" niti ih više ikada vidite u životu.

  Dalja preventiva što se tiče putovanja jeste korišćenje namenskih pvc džakova za odlaganje garderobe umesto u ormane i strečovanje putnih torbi pre nego ih unesete u sobi gde poslovno ili privatno obitavate.

  Pitanja i odgovori naših Klijenata u trajnoj preventivi od prenosa i širenja stenica

  Nebitno šta poneli bitno je da je to dobro zaštićeno u pvc kesama ili pvc folijama.

  Da naravno.Stenica nije zarazna bolest i prenosi se u ogromnom broju slučajeva torbama.Možete se družiti nesmetano,ići u poseti prijatelju i pozivati prijatelja kod Vas.Uslov je da pazite šta radite sa torbama ili da jednostavno izbegavate odlazak u takvim objektima sa bilo kakvim rančevima ili torbama na sebi.I obrnuto.Zamoliti prijatelja da ne dolazi sa nikakvim rančevima na sebi pre nego uđe u Vašem objektu.

  U radnoj praksi dosta retko ali postoje sporadični slučajevi.Zato je potrebno strečovati sve kofere i torbe pre nego ih stavite u svom automobilu.

  Ako je stenica već u automobilu jedino tehničko rešenje je izvući sva sedišta i inventar van automobila,isprskati namenskom hemijom i vakumirati odnosno strečovati specijalističkim streč folijama čime na taj način oduzimate sav kiseonik unutra.

  Za detaljnu pomoć videti naš formular gore"brzi kontakt" i rado ćemo Vam pomoći gde god se nalazili.

  Oznake:

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.