Skoči na sadržaj

Prenos stenica u životnom i radnom objektu

Kako se stenice prenose?Način prenosa stenica nakon putovanja,hotela,torbi,inventara.

-Način unosa krevetnih stenica u klasičnim stanovima i kućama gde žive porodice i fizička lica

Unos stenica(Cimex Lectularius .lat,bed bugs eng.,bettwanzen .de,punaises de lit .fr) kod klasičnih porodičnih domaćinstava,parova ili cimerskih zajednica je obično putem torbi nakon povratka sa putovanja bilo u drugom gradu,državi ili kontinentu.Stenica ulazi iz inficiranog kreveta nakon usisavanja krvi u torbi u blizini kreveta,torba se neproverena dalje iznosi iz inficiranog objekta.Zahvaljujući savršenom senzoru za čoveka u fazi sna i u fazi budnosti na osnovu koncentracije ugljen dioksida stenica iz torbe nikada neće krenuti prema osobi koju je pre toga u noći usisavala.Strpljivo će čekati da ostavite torbu negde blizu drugog kreveta i čekati da promenite sadržinu ugljen dioksida tokom sna iz bronhija.Sa promenom koncentracije ugljen dioksida stenica zna da ste u fazi spavanja i tek onda kreće ali iz Vašeg kreveta nakon povratka sa putovanjima inficiranim torbama.

Način prenosa u porodičnim stanovima i kod fizičkih lica je obično nakon povratka sa putovanja ili prometom putnika i putnih torbi iz drugih gradova i drugih država.Od momenta prvih ujeda do momenta kada postanu svesni da imaju stenice u stanu porodice ili individue može proći i do 6 meseci.
Način prenosa u porodičnim stanovima i kod fizičkih lica je obično nakon povratka sa putovanja ili prometom putnika i putnih torbi iz drugih gradova i drugih država.Od momenta prvih ujeda do momenta kada postanu svesni da imaju stenice u stanu porodice ili individue može proći i do 6 meseci.

Detaljan opis našeg autorskog članka po sekcijama
  Add a header to begin generating the table of contents

  -Način unosa u hotelima i hostelima

  Što se tiče hotela i hostela veliki broj unosa u porodične domove u zadnjih 10 godina čine upravo putnici iz hotela i hostela širom Evrope ali i sveta.3 od 5 unešenih slučajeva stenica u porodičnom stanu ili domu je krivac putovanja u hotelima i hostelima inficiranim stenicama.Naravno da je pojam stenica jako diskutabilan i ova statističa činjenica ne sme važiti kao pravilo da odustanete od daljih putovanja.Pojam stenica je u rangu lutrije.Može biti da putujete i 20 godina bez da ih donesete nakon putovanja a može biti i da nakon 20 dana ili nakon 2 naredna putovanja da ih donesete opet torbama.

  -Prenos stenica putem torbi prijatelja,rodbine,poznanika nakon posete ili dolaska bliskih gostiju

  Ovo je cirka nekih 30% načina prenosa u većim gradovima ali i manjim po izjavama naših Klijenata.Naime veliki broj Klijenata zahvaćenim stenicama pre nego shvati da ih ima ih dalje nesvesno širi torbama,rančevima kolegama sa posla,rodbini,komšijama,prijateljima a da toga nisu svesni jer sve prethodne učestale ujede pripisuju drugim formama insekata ili se teše mišlju da je to alergija od hrane ili komaraca u toku letnjih meseci.Nakon otkrivanja flekica na posteljini o kome smo pisali u prethodnim člancima Klijenti hronološki povezuju činjenice i dolaze do saznanja da imaju insekta u stanu koji ih ujeda i usisava krv više meseci a ne mogu ga naći.

  Unos stenica boravkom u hotelima i hostelima je jedan od glavnih razloga kasnijeg unosa u svom domu gde živite.
  Unos stenica boravkom u hotelima i hostelima je jedan od glavnih razloga kasnijeg unosa u svom domu gde živite.

  -Saveti za sprečavanje prenosa stenica

  Saveti za sprečavanje prenosa stenica se uvek mogu dati generalno i nikada se ne smeju slediti kao strogo pravilo.Svi saveti koje ovde možete pročitati trebalo bi biti kao generalna smernica ali ne i prepreka kako biste prestali sa socijalnim kontaktima,putovanjima ili pred kontakata sa Vašim najbližima.

  Prvi savet je češće prati torbe pre nego krenete na putovanja ili odmah po povratku sa putovanja oprati Vaše torbe direktno u kupatilu izbegavajući spuštanje na zemlji.

  Drugi savet u vezi zaštite unosa stenica je paziti na torbe putnika,prijatelja i bilo koga ko Vam ulazi u domu sa torbama tako što će torbe biti držane na visini ili u kupatilu iznad kade,veš mašine,radijatora.Potruditi se da torbe gostiju iz daljih gradova,država i kontinenata budu što dalje od kreveta i na visini nikada na zemlji.

  Klijenti koji su već na putovanjima i imaju ujede u objektma gde borave pravilo je sve oprati u veš mašini sa dodatkom sode bikarbone i nakon sušenja staviti sve u namenske crne pvc džakove kako ništa spolja ne bi moglo uči u opranom vešu,obući i aksesoarima.

  Kod avio putovanja i bus i železničkih putovanja dosta pomaže i takozvano rolovanje strečovanje putnih torbi pvc streč folijama čime ste maksimalno zaštićeni od ulaska stenica drugih putnih torbi putnika u okruženju u toku puta.

  -Prenos stenica putem knjiga,kurirskih službi dostave,odeće i obuće iz nedovoljno proverenih izvora prodaje i nameštaja.

  Ovakav vid prenosa stenica je dosta redak ali ne i nemoguć.Cirka 10 do 15% prenosa stenica je bila kupovina odeće u second hand prodavnicama koje nisu nakon kupovine detaljno oprane na visokim temperaturama.U određenom broju slučajeva stenice su se nalazile i u tvrdim povezima knjiga sa buvljih pijaca,oglasa ali i samih biblioteka.

  Načini prenosa stenica mogu biti pored putnih torbi i putovanja i paketi,knjige i odeća iz neodržavanih magacinskih prostora ili roba koja se nalazila u neodržavanim preko okeanskim brodovima,trupu aviona,voza,šlepera kamiona.
  Načini prenosa stenica mogu biti pored putnih torbi i putovanja i paketi,knjige i odeća iz neodržavanih magacinskih prostora ili roba koja se nalazila u neodržavanim preko okeanskim brodovima,trupu aviona,voza,šlepera kamiona.

  -Prenos stenica putem ptica,golubova i domaćih životinja.

  U radnoj praksi i to kod Klijenata u Beogradu imali smo slučaj inficiranja cele zgrade stenicama putem golubova.Da dobro ste pročitali.Nije greška u pisanju.Putem golubova.Kako putem golubova?Tako što je golub u biološkom smislu reči tačnije golub bez golubara i bez vlasnika vrsta letećeg pacova.Boravi svuda i hrani se svim i svačim.Stenice itekako znaju da parazitiraju na pticama.Po sletanju na žardinjerama,prozorima i terasama ostavljaju stenice na sims ovima prozora.U toku noći sa otvorenim prozorima u toku leta stenice neprimetno ulaze u prvom dostupnom krevetu Klijenata odakle kreće neprimetno usisavanje.Dok Klijent shvati da ima stenica i da je sve to nastalo od golubova u blizini na prozoru ili terasi ume proći i do 6 meseci.

  Nastanjeni golubovi na žardinjerama,klima uređajima,prozorima i terasama itekako znaju biti prenosnik stenica u radnoj praksi.Klijenti to shvate prekasno.
  Nastanjeni golubovi na žardinjerama,klima uređajima,prozorima i terasama itekako znaju biti prenosnik stenica u radnoj praksi.Klijenti to shvate prekasno.

  Pitanja i odgovori vezanih za dalju prevenciju prenosa stenica

  Oprati sve i nakon pranja staviti sve u džakovima za odlaganje ili jos bolje u takozvanim vakum kesama.

  Ne možete biti sigurni ikada.Možete samo uraditi preventivu tako što preuzmete torbe putnika na ulaznim vratima i odnesete ih direktno u suvoj kadi ili stavite na veš mašini,čiviluku bilo gde na visini bez kontakta sa nameštajem i parketom na podu.Stenica dok ne oseti drvenu površinu u vidu parketa ili kreveta u većini slučajeva ostaje u torbi u kojoj je i donešena.

  Verovatnoće su od 1% do 100%.Kod stenica ne postoji pravilo "da li ću i kada ću".Radna praksa kaže da možete putovati i više godina bez ikakvih problema a može se desiti da na narednom putovanju pokupite stenice.Nema pravila.U doba korone putovanja su dosta proređena tako da se mogućnost infestacije i prenosa dosta smanjuje sa brojem putnika ali to ne treba uzimati kao generalno pravilo.

  Autorske reportaže.Unos stenica putem second hand farmerica.Klijent Novi Sad 2017 e godine.

  youtube-video-thumbnail
  Način unosa krevetnih stenica i ujedi.Autorske reportaže Klijent Novi Sad 2017 e godine.
  Postanite naš pretplatnik youtube kanala i ostanite u kontaktu sa najnovijim objavama.
  Sve o stenicama na jednom mestu u vidu video reportaža naših Klijenata u Beogradu,Novom Sadu i ostalim mestima u Srbiji.
  Video edukacija

  Video edukacija o stenicama u Beogradu-reportaža 01-2015

  Video sekcija je namenjena kako Klijentima koji sumnjaju da imaju stenica tako i Klijentima koji i dalje imaju stenica nakon bezuspešnih tretmana prethodnih nedovoljno iskusnih službi. Ujedno dole reportaža naših sugrađana u Beogradu,Novom Sadu i ostalim mestima ilustruje pravi pristup odgovorne i efektivne ddd službe u 100% regulaciji krevetnih stenica.Veliki nedostatak ogromnog broja preostalih ddd… Pročitaj više »Video edukacija o stenicama u Beogradu-reportaža 01-2015
  Dezinsekcija stenica u Beorgadu,Novom Sadu i Srbiji sa garancijom.Primena napredne TRL streč metode.
  Foto edukacija

  Dezinsekcija stenica u Beogradu-primena TRL metode kod kompleksnih kreveta,reportaža 01-2020

  Fotografije stenica radna praksa primene napredne specijalističke TRL PVC streč metode u 100% regulaciji stenica iz prvog dolaska u Beogradu,Novom Sadu,Srbiji i državama u okruženju. Cilj foto edukacije je podizanje svesti o stenicama u smislu izgleda,stecišta,lokacije i intenziteta ujeda najozbiljnijem pristupu njihove 100% regulacije. Na fotografijama dole klikom otvarate veću fotografiju za prikaz svih detalja.Administracija… Pročitaj više »Dezinsekcija stenica u Beogradu-primena TRL metode kod kompleksnih kreveta,reportaža 01-2020
  Zaštita od unosa stenica.Preventiva.Saveti i situacije iz radne prakse.Grad Beorgad.Grad Novi Sad.Srbija.
  Preventiva

  Preventiva u prenosu stenica

  Preventiva u smislu brige o torbama Preventiva i zaštita od unosa i pojave stenica u svom domu uključuje brigu o torbama,brigu o stvarima koje unosite u stanu i brigu o gostima koji Vam ulaze u stanu. Nedovoljno edukovane službe reći će Vam da stenice dobijate na odeći i slićne izmišljotine.Stenice NE DOBIJATE ODEĆOM druženjem,socijalnim kontaktima,proslavama,sastancima… Pročitaj više »Preventiva u prenosu stenica
  Dezinsekcija,deratizacija,tretmani,cene,preparati za stenice u Beogradu,Novom Sadu.
  Tretmani stenica

  Tretmani i regulacija stenica

  -Tretmani na bazi hemijskih odabranih sertifikovanih preparata Tretmani koje servis Stenice.net primenjuje u permanentnoj regulaciji krevetnih stenica su u najčešćem broju slučajeva kod jednostavnijih kreveta na bazi odabranih,selektovanih sertifikovanih insekticida i pesticida koje uz primenu ddd tehnologa vode ka drastičnom smanjenju stenica.Nažalost ma koliko slušali i čitalo o regulaciji stenica nijedan proizvođač insekticida i pesticida… Pročitaj više »Tretmani i regulacija stenica
  Ujedi stenica autorske fotografije.Izgled ujeda.Gde stenice najčešće ujedaju.Saveti nakon ujeda.Klijenti u Beogradu i Novom Sadu i Srbiji od 2012 do 2020 e godine.
  Ujedi

  Ujedi stenica detaljan opis sa fotografijama

  -Izgled i opis ujeda stenica Ujed stenica se dosta razlikuje kod većine izujedanih Klijenata od ujeda buva,komaraca ili krpelja.Na mestu uboda često nikne alergijska reakcija,plik,osip ili neugodno reljefno dermatološko neuravnuće što se kasnije neretko i prvog dana po ujedu manifestuje jakim neopisivim svrabom,boli i osećajem opšte slabosti,deziorentisanosti i psihičke nelagodnosti. Glavni krivac za izraziti bol… Pročitaj više »Ujedi stenica detaljan opis sa fotografijama
  Stenice u Beogradu i Novom Sadu.Cena dezinsekcije deratizacije stenica.
  Dijagnostika

  Dijagnostika stenica u životnom i radnom objektu

  -Dijagnostika postojanja stenica na osnovu ujeda Ujed stenica se generalno razlikuje od ujeda ostalih insekata poput buva,komaraca,krpelja i sličnih manje rezistentnih i vidljivih insekata.U početku se ujedi dešavaju na stopalima i rukama,poput šaka,zglobova,stopala.Nakon par dana kad se period sitosti završi po generaciji,ujedi stenica se manifestiju sve više od stopala i šaka prema laktovima i butinama.Nakon… Pročitaj više »Dijagnostika stenica u životnom i radnom objektu
  Vrsta stenica u stanu i objektu.Kako prepoznati stenice.
  Pojava

  Dijagnostika i lokalizacija stenica u Vašem objektu

  Pojava stenica u radnoj praksi -Opšti opis izgleda stenica sa fotografijama Stenice se razlikuju od drugih insekata kako po obliku tela tako i po biološkim funkcijama.Većina insekata u domaćinstvu pokreće klasična hrana te ih je relativno lako rešiti standardizovanim sredstvima za regulaciju insekata.Krevetne stenice dosta podsećaju na vaši ali samo naizgled.Glava stenica je jako mala… Pročitaj više »Dijagnostika i lokalizacija stenica u Vašem objektu
  Pitanja u vezi dezinsekcije stenica u Beogradu,Novom Sadu,Vojvodini,Srbiji.
  Brzi kontakt

  Napišite Vaš problem i pošaljite fotografije i video zapise Vašeg problema

  Popunite formular dole i rado ćemo Vam pomoći. Sva pitanja Klijenata se obično pregledavaju svakog radnog dana od 10 do 21 sati,subotom i nedeljom od 10 do 18 sati. Administracija sajta Stenice.net © ™ Opciono možete nam pisati sa Vašeg email a na naš službeni email: komercijala@stenice.net
  Istorijat stenica.Stenice se u istoriji medicine i biološkim arhivama spominju još iz doba starih Egipćana.Svaki pokušaj da ih nadmudrite ili potcenite završava se konstatacijom nakon par dana da su uvek ispale pametnije od Vas.
  Istorijat

  Istorijat krevetnih stenica od nastanka do danas

  -Istorija stenica: Informacije o ovim dosadnim štetočinama Stenice su verovatno dobile svoje uobičajeno ime po navici da se hrane isključivo krvlju ljudima dok takozvani „domaćini“ spavaju u svojim krevetima. Stenice su se također nazivale ‘crvenim đavolima’, ‘mahagoni bubama’ ili pak ‘nevidljivim krevetnim krvopijama’ kod određenih naroda u istoriji počev od stanovnika Afrike preko stanovnika Bliskog… Pročitaj više »Istorijat krevetnih stenica od nastanka do danas
  Oznake:

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  css.php Call Now Button