Skoči na sadržaj

Dijagnostika i lokalizacija stenica u Vašem objektu

Vrsta stenica u stanu i objektu.Kako prepoznati stenice.

Pojava stenica u radnoj praksi

-Opšti opis izgleda stenica sa fotografijama

Stenice se razlikuju od drugih insekata kako po obliku tela tako i po biološkim funkcijama.Većina insekata u domaćinstvu pokreće klasična hrana te ih je relativno lako rešiti standardizovanim sredstvima za regulaciju insekata.Krevetne stenice dosta podsećaju na vaši ali samo naizgled.Glava stenica je jako mala iz koji vire dva jedva vidljiva oka.Pored glavice imaju dve antenice kojom detektuju čoveka u blizini i pre svega koncentraciju ugljen dioksida čoveka u fazi sna i u fazi budnosti.Ispod glavice se nazire cev koju izbacuju jednom kada priđu Klijentu u fazi sna.Usisavanje krvi iz tela domaćina je relativno brzo 30 do 60 sekundi po ujedu i nakon toga se vraća podmuklo u svom skrovištu.

Kako naučiti izgled stenica i raspoznati ih od drugih insekata?Na autorskim fotografijama možete pogledati gore kako stenice izgledaju.Veličina u radnoj praksi je jedna 0,5 cm.
Kako naučiti izgled stenica i raspoznati ih od drugih insekata?Na autorskim fotografijama možete pogledati gore kako stenice izgledaju.Veličina u radnoj praksi je jedva 0,5 cm.

Detaljan opis našeg autorskog članka po sekcijama
  Add a header to begin generating the table of contents

  -Mesta gde stenica najčešće umeju biti

  Skrovište stenica može biti krevet u većini slučajeva ali i ne mora da znači u praksi.U radnoj praksi znaju biti u utičnicama,štokovima vrata,prekidačima,lajsnama.

  Gotovo je nemoguće nabrojati sva mesta gde se stenice mogu naći jer ma koliko ih tražili veliki broj jajšca ostane duboko sakriven iz koji u narednih 7 do 15 dana izlaze nove žive stenice.

  -Zašto stenice se ne mogu videti u početku?

  Po ulasku u objektu domaćina prvih par meseci su pritajene u velikom broju slučajeva i u 90% slučajeva nećete ih videti.Ukoliko se ujedi i osipi na koži često dešavaju uz osećaj izrazitog svraba i bola nakon povratka sa putovanja ili prometa gostiju iz drugih gradova i drugih država to je još jedan biološki razlog da Klijent krene u razmišljanju i konstataciji da je domaćin krevetnih stenicama.

  Najveći broj prenosa i širenja stenica se upravo dešava u prvih par meseci po unosu tako što zahvaćeni domaćin stenica nesvesno ih širi torbama i rančevima svojim kolegama,poznanicima,komšijama kao i rodbini na isti način na kojih ih je uneo-torbama.

  Izgled stenica iz više uglova od napred,nazad i po strani.
  Izgled stenica iz više uglova od napred,nazad i po strani.

  -Kako ih prepoznati?

  Stenice  nakon 10 do 15 dana po unosu objektu i čestim usisavanjem krvi od domaćina koji ih je nesvesno uneo u spavaćoj sobi ostavljaju svojevrsne tragove u vidu crnih flekica na dušeku,krevetu,zidu.Crne flekice su telesne izlučevine prerađene krvi domaćina nakon usisavanja krvi.Jajašca su u obliku zrno brašna ili zrno pirinča belo žute boje.

  Stenica fotografija nakon uginuća.Prikaz donjeg dela trupa.Crno u sredini stenica je usisana ljudska krv koja ona tokom svog života neprimetno isključivo tokom sna izvlači iz tela domaćina ne više dana ili nedelja već više meseci a da Klijent domaćin toga nije svestan pretpostavljajući da se radi o nekoj alergiji ili nekom komarcu.
  Stenica fotografija nakon uginuća.Prikaz donjeg dela trupa.Crno u sredini stenica je usisana ljudska krv koja ona tokom svog života neprimetno isključivo tokom sna izvlači iz tela domaćina ne više dana ili nedelja već više meseci a da Klijent domaćin toga nije svestan pretpostavljajući da se radi o nekoj alergiji ili nekom komarcu.

  -Saveti za tačnu dijagnostiku stenica u stanu

  Ako se ujedi dešavaju u zamišljenoj liniji nakon par dana na rukama i nogama i jako svrbe opet dolazimo do zaključka da ste subjekat ujeda stenica iako ništa ne možete videti u početku jer su jako dobro sakrivene tokom dana i neće Vam dozvoliti svojim detaljnim mirovanjem da ikada posumnjate da imate stenica u domu.

  Prvi savet je fenirati malo krevete.Fen za kosu stvara preko 50 stepeni Celzijusovih toplotnog vrelog mlaza koje stenice ne podnose.Sve što je u ivicama kreveta nakon feniranja će krenuti da izlazi.Pravilo fena važi kod jednostavnih kreveta jednostavne konstrukcije.Što je krevet kompleksniji upotreba fena gubi na svojoj funkciji.

  Drugi savet je pokušati detaljno išpricati krevet zagrejanim rastvorom klasične kuhinjske sode bikarbone koju možete kupiti u svakom super marketu.Kombinacija fena za kosu tačnije toplotnog mlaza fena i zagrejane sode bikarbone je u praksi dala vrlo dobre rezultate izvlačenja stenica iz kreveta jednostavne konstrukcije.

  Ako se radi o glomaznim kaučima,bračnim velikim krevetima ili ugaonim garniturama izvlačenje stenica se mora poveriti profesionalcu.

  Izvlačenje stenica iz kreveta pokušaj fenom za kosom i metodom toplotnog mlaza iz fena kao i dopunska opcija alkanim preparatima zasnovanim na kuhinjskoj sodi bikarboni.
  Izvlačenje stenica iz kreveta pokušaj fenom za kosom i metodom toplotnog mlaza iz fena kao i dopunska opcija alkanim preparatima zasnovanim na kuhinjskoj sodi bikarboni.

  Pitanja i odgovori u daljoj dijagnostici krevetnih stenica u radnom i životnom objektu

  Morate pratiti tok i liniju ujeda.Ujedi stenica umeju biti u prečniku i do 1 cm sa plikom crveno roze boje.U sredini plika se vidi rupica.Ta rupica je ujed stenica.Ako nema rupica možete nam poslati fotografije ujeda ili šta god već sumnjate da imate na koži iz odeljka gore"brzi kontakt" i rado ćemo Vam pomoći.

  Stenica ima jako dug period sitosti između dva hranjenja čak i do 10 ak dana u praksi po generaciji.Ako nema ujeda cirka sedam do deset dana po povratku sa putovanja u Vašem domu smatra se da ih niste doneli.Ako se ujedi nastavljaju morate potražiti stručnu pomoć.Videti odeljak"Brzi kontakt".

  Ne.Stenice ne prenosite odećom.STENICA SE NE LEPI ZA VAS U FAZI BUDNOSTI.Objekat može imati i par stotina stenica NIJEDNA NEĆE KRENUTI PREMA VAMA U FAZI BUDNOSTI.Velika je zabluda i medijski spin da se stenice prenose u fazi budnosti.Radna praksa naših ddd tehnologa u Beogradu,Novom Sadu i ostalim mestima u Srbiji kaže da stenice se jedino i jedino prenose putem putnih torbi pri posetama inficiranim stenicama.Paziti na putne torbe šta radite.Ako odlazite bez putnih torbi ne možete ih dobiti.Ikada.
  Stenice dobijate tako što stavite Vašu torbu ili ranac blizu inficiranog kreveta,stenica uđe u rancu i dalje je rančevima i putnim torbama dalje nosite.Ako ulazite bilo gde bez ikakvih torbi nijedna stenica u budnom stanju neće krenuti prema Vama.Čak i one koje su krevetu?Zašto?Zato što ima savršen senzor za čoveka u fazi budnosti u fazi sna.Senzor za tačnu koncentraciju ugljen dioksida koji izdišemo iz naših bronhija kada smo budni i totalno drugačija koncentracija ugljen dioksida dok spavamo.

  Ne.Pregledi za grad Beograd su potpuno besplatni do 25 km od centra grada za svih 17 Beogradskih opština.Sve naše konsultacije bilo telefonom,ličnim dolaskom ili email om su UVEK BESPLATNE.Bezuslovno.

  Nažalost van Beograda ne možemo dolaziti u smislu besplatnih konsultacija osim za realne tretmane,usled prebukiranosti lokalnim Klijentima što se tiče besplatnog pregleda i besplatnih konsultacija ali uvek u svako doba sa gore formulara "brzi kontakt" možete poslati fotografije Vaših ujeda i kreveta nakon čega ćemo Vam detaljno pomoći.

  Klijenti van Beograda zahvaćenim stenicama mogu nam se obratiti iz gore navedenim formularom ili pozivom na broj ddd tehnologa 066-505-50-57 nakon čega možemo dalje pomoći i eventualno doći do mesta i objekta Klijenata van Beograda zahvaćenim stenicama.

  Nažalost osim klasičnog email a komercijala@stenice.net nemamo vremena za društvene mreže usled prevelikog obima posla.

  Za elektronsku komunikaciju sa Klijentima koristimo samo formular gore ili navedeni službeni email komercijala@stenice.net.

  Hvala na razumevanju.

  Da naravno.Generalno smo koncentrisani na grad Beograd i grad Novi Sad sa bližom i daljom okolinom usled obimnosti i broja poziva ali po zahtevu Klijenata zahvaćenim podmuklim stenicama van Beograda i Novoga Sada dolazimo za ostala mesta u Vojvodini do cirka 150 km udaljenosti od Novoga Sada i do 200 km udaljenosti od Beograda za sva ostala mesta u Srbiji.

  Klijenti koji su daleko stacionirani van Beograda dalje od 200 kilometra opciono šaljemo pakete za samostalnu dezinsekciju iz naše laboratorije po principu "uradi sam".

  U određenim iznimnim situacijama možemo doći i za mesta daljim od 200 km od Beograda i Novoga Sada po detaljnom dogovoru i zahtevu Klijenata.Tu smo da pomognemo iskreno i detaljno.

  Svedoci smo da ogroman broj Klijenata sa prijavljenim stenicama u manjim mestima van Beograda i Novoga Sada usled neopisivog i hroničnog nedostatka kvalifikovane radne snage i ekonomske emigracije stanovništa ne može naći lokalne izvođače radove za ovakvu vrstu vrlo specifičnog insekata.Pojam stenica je jako diskutabilan i zahteva izuzetnu odgovornost u radu i pre svega radno iskustvo.Takvo radno iskustvo se dosta sporo stiče u manjim mestima van Beograda i Novoga Sada i ddd profesionalci kada jednom nauče regulaciju stenica dobiju neodoljivu finansijsku ponudu za rad u inostranstvu gde ostaju permanentno bez želje da bilo šta rade u Srbiji ikada.

  Da radimo stenice sa garancijom i naprednom kombinovanom TRL PVC streč metodom 100% uništavanja stenica iz prvog dolaska bez potrebe ponavljanja koja uključuje detaljan rad sertifikovanim preparatima,postavkom insekticiodne trake,insekticiodnog ddd lepka i pvc strečovanjem kreveta specijalističkim pvc streč folijama kojim izvlačimo kiseonik iz kreveta i na taj način dovodimo do 100% uginuća stenica u krevetu iz prvog tretmana bez potrebe ponavljanja,bez potrebe izbacivanja kreveta,bez potrebe otvaranja lajsni,utičnica,pakovanja i bespotrebnog pranja stvari osim onoga što je u samom krevetu zatečeno.

  Naši tretmani se izvode celog radnog dana neretko i više dana u kontinuitetu u zavisnosti od broja kreveta.Tretmani na pojavu stenica koji se izvode kraće od 2 do 4 sata po krevetu su prvi znak amaterizma "službi" i bespotrebno datog novca samozvanim "majstorima".

  Efektivna regulacija krevetnih stenica se u praksi radi dobrih 2 do 4 sata PO KREVETU.Stenice se NE RADE PO KVADRATURI već po krevetu."Firma" i "majstori" koji Vam kažu cenu "po kvadraturi" a pre toga ne pitaju koliko kreveta ima Klijent i koja je to vrsta kreveta koja je subjekat posla znate da od tog tretmana u praksi nema velikog učinka.

  Radimo svih 17 Beogradskih opština što se tiče stenica od strane starijih ddd tehnologa dokazanim u radnoj praksi unazad 12 i više godina sa preko 1000+ očišćenih objekata svako ponaosob u svom radnom CV-ju.Radimo sledeće opštine :

  -Čukarica
  -Novi Beograd
  -Palilula
  -Rakovica
  -Savski venac
  -Stari grad
  -Voždovac
  -Vračar
  -Zemun
  -Zvezdara
  -Barajevo
  -Grocka
  -Lazarevac
  -Mladenovac
  -Obrenovac
  -Sopot
  -Surčin

   

  Radimo generalno grad Novi Sad sa svih 13 Novosadskih opština.Po dogovoru radimo i ostala mesta van Novoga Sada do primarnih 100 km od grada a po dogovoru možemo doći i do 150 km od Novoga Sada nakon detaljnih konsultacija na telefon naše komercijale pozivom na broj 061-191-93-30 ili pozivom ddd tehnologa na terenu 066-505-50-57.Izdajemo garanciju i garantni list.Radimo sa starijim sertifikovanim ddd tehnolozima i biolozima dokazanim u radnoj praksi više od decenije sa četvorocifrenim broj očišćenih objekata od stenica na godišnjem nivou.

  -Novi Sad uži i siri centar grada sve mesne zajednice
  -Žitni Trg
  -Stari Grad
  -Vojvođanska Brigada
  -Sonja Marinković
  -Liman
  -Liman 3
  -Grbavica
  -Novo Naselje
  -Detelinara
  -Adice
  -Bistrica
  -Podbara
  -Slana Bara
  -Salajka
  -Šangaj
  -Sajlovo

  -Futog
  -Veternik
  -Begeč
  -Kisač
  -Rumenka
  -Stepanovićevo
  -Kać
  -Čenej
  -Budisava
  -Kovilj
  -Petrovaradin
  -Sremska Kamenica
  -Bukovac
  -Ledinci
  -Stari Ledinci

  Sve o stenicama na jednom mestu u vidu video reportaža naših Klijenata u Beogradu,Novom Sadu i ostalim mestima u Srbiji.
  Video edukacija

  Video edukacija o stenicama u Beogradu-reportaža 01-2015

  Video sekcija je namenjena kako Klijentima koji sumnjaju da imaju stenica tako i Klijentima koji i dalje imaju stenica nakon bezuspešnih tretmana prethodnih nedovoljno iskusnih službi. Ujedno dole reportaža naših sugrađana u Beogradu,Novom Sadu i ostalim mestima ilustruje pravi pristup odgovorne i efektivne ddd službe u 100% regulaciji krevetnih stenica.Veliki nedostatak ogromnog broja preostalih ddd… Pročitaj više »Video edukacija o stenicama u Beogradu-reportaža 01-2015
  Dezinsekcija stenica u Beorgadu,Novom Sadu i Srbiji sa garancijom.Primena napredne TRL streč metode.
  Foto edukacija

  Dezinsekcija stenica u Beogradu-primena TRL metode kod kompleksnih kreveta,reportaža 01-2020

  Fotografije stenica radna praksa primene napredne specijalističke TRL PVC streč metode u 100% regulaciji stenica iz prvog dolaska u Beogradu,Novom Sadu,Srbiji i državama u okruženju. Cilj foto edukacije je podizanje svesti o stenicama u smislu izgleda,stecišta,lokacije i intenziteta ujeda najozbiljnijem pristupu njihove 100% regulacije. Na fotografijama dole klikom otvarate veću fotografiju za prikaz svih detalja.Administracija… Pročitaj više »Dezinsekcija stenica u Beogradu-primena TRL metode kod kompleksnih kreveta,reportaža 01-2020
  Zaštita od unosa stenica.Preventiva.Saveti i situacije iz radne prakse.Grad Beorgad.Grad Novi Sad.Srbija.
  Preventiva

  Preventiva u prenosu stenica

  Preventiva u smislu brige o torbama Preventiva i zaštita od unosa i pojave stenica u svom domu uključuje brigu o torbama,brigu o stvarima koje unosite u stanu i brigu o gostima koji Vam ulaze u stanu. Nedovoljno edukovane službe reći će Vam da stenice dobijate na odeći i slićne izmišljotine.Stenice NE DOBIJATE ODEĆOM druženjem,socijalnim kontaktima,proslavama,sastancima… Pročitaj više »Preventiva u prenosu stenica
  Dezinsekcija,deratizacija,tretmani,cene,preparati za stenice u Beogradu,Novom Sadu.
  Tretmani stenica

  Tretmani i regulacija stenica

  -Tretmani na bazi hemijskih odabranih sertifikovanih preparata Tretmani koje servis Stenice.net primenjuje u permanentnoj regulaciji krevetnih stenica su u najčešćem broju slučajeva kod jednostavnijih kreveta na bazi odabranih,selektovanih sertifikovanih insekticida i pesticida koje uz primenu ddd tehnologa vode ka drastičnom smanjenju stenica.Nažalost ma koliko slušali i čitalo o regulaciji stenica nijedan proizvođač insekticida i pesticida… Pročitaj više »Tretmani i regulacija stenica
  Kako se stenice prenose?Način prenosa stenica nakon putovanja,hotela,torbi,inventara.
  Prenos

  Prenos stenica u životnom i radnom objektu

  -Način unosa krevetnih stenica u klasičnim stanovima i kućama gde žive porodice i fizička lica Unos stenica(Cimex Lectularius .lat,bed bugs eng.,bettwanzen .de,punaises de lit .fr) kod klasičnih porodičnih domaćinstava,parova ili cimerskih zajednica je obično putem torbi nakon povratka sa putovanja bilo u drugom gradu,državi ili kontinentu.Stenica ulazi iz inficiranog kreveta nakon usisavanja krvi u torbi… Pročitaj više »Prenos stenica u životnom i radnom objektu
  Ujedi stenica autorske fotografije.Izgled ujeda.Gde stenice najčešće ujedaju.Saveti nakon ujeda.Klijenti u Beogradu i Novom Sadu i Srbiji od 2012 do 2020 e godine.
  Ujedi

  Ujedi stenica detaljan opis sa fotografijama

  -Izgled i opis ujeda stenica Ujed stenica se dosta razlikuje kod većine izujedanih Klijenata od ujeda buva,komaraca ili krpelja.Na mestu uboda često nikne alergijska reakcija,plik,osip ili neugodno reljefno dermatološko neuravnuće što se kasnije neretko i prvog dana po ujedu manifestuje jakim neopisivim svrabom,boli i osećajem opšte slabosti,deziorentisanosti i psihičke nelagodnosti. Glavni krivac za izraziti bol… Pročitaj više »Ujedi stenica detaljan opis sa fotografijama
  Stenice u Beogradu i Novom Sadu.Cena dezinsekcije deratizacije stenica.
  Dijagnostika

  Dijagnostika stenica u životnom i radnom objektu

  -Dijagnostika postojanja stenica na osnovu ujeda Ujed stenica se generalno razlikuje od ujeda ostalih insekata poput buva,komaraca,krpelja i sličnih manje rezistentnih i vidljivih insekata.U početku se ujedi dešavaju na stopalima i rukama,poput šaka,zglobova,stopala.Nakon par dana kad se period sitosti završi po generaciji,ujedi stenica se manifestiju sve više od stopala i šaka prema laktovima i butinama.Nakon… Pročitaj više »Dijagnostika stenica u životnom i radnom objektu
  Pitanja u vezi dezinsekcije stenica u Beogradu,Novom Sadu,Vojvodini,Srbiji.
  Brzi kontakt

  Napišite Vaš problem i pošaljite fotografije i video zapise Vašeg problema

  Popunite formular dole i rado ćemo Vam pomoći. Sva pitanja Klijenata se obično pregledavaju svakog radnog dana od 10 do 21 sati,subotom i nedeljom od 10 do 18 sati. Administracija sajta Stenice.net © ™ Opciono možete nam pisati sa Vašeg email a na naš službeni email: komercijala@stenice.net
  Istorijat stenica.Stenice se u istoriji medicine i biološkim arhivama spominju još iz doba starih Egipćana.Svaki pokušaj da ih nadmudrite ili potcenite završava se konstatacijom nakon par dana da su uvek ispale pametnije od Vas.
  Istorijat

  Istorijat krevetnih stenica od nastanka do danas

  -Istorija stenica: Informacije o ovim dosadnim štetočinama Stenice su verovatno dobile svoje uobičajeno ime po navici da se hrane isključivo krvlju ljudima dok takozvani „domaćini“ spavaju u svojim krevetima. Stenice su se također nazivale ‘crvenim đavolima’, ‘mahagoni bubama’ ili pak ‘nevidljivim krevetnim krvopijama’ kod određenih naroda u istoriji počev od stanovnika Afrike preko stanovnika Bliskog… Pročitaj više »Istorijat krevetnih stenica od nastanka do danas
  Oznake:

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  css.php Call Now Button